InfoAgroturism

Staţiuni balneoclimaterice

Staţiunea Târgu Ocna este situată la 14 km de municipiul Onesti, în lunca Trotuşului, la confluenţa acestuia cu Slanicul, la o altitudine de 280 m. Potenţialul turistic al oraşului are reale posibilităţi de dezvoltare atât prin punerea în valoare a izvoarelor minerale din Parcul Măgura, cât şi prin amenajările edilitare aflate în preocupările autorităţilor locale.

Aşezarea la marginea unei depresiuni cu deschidere largă spre sud conferă oraşului Târgu Ocna un climat specific regiunilor colinare, climă subalpină dulce, ferit în genere de curenţi, fiind propice tratamentului afecţiunilor astenice, gastrice şi pulmonare, prin efectul tonic, liniştitor.

Minele de sare (exploatate încă din Evul Mediu) au devenit astăzi preţioase surse naturale pentru tratarea unor afecţiuni. În mina Trotuş, la o adâncime de 130 m a fost amenajat un sanatoriu balnear, pentru tratament în microclimat de salină. Dotat cu un cabinet medical, cu paturi pentru odihnă şi mijloace de agrement, sanatoriul se prezintă sub forma unei suite de camere imense, separate între ele de pereţi de sare, nefinisaţi, ce asigură generarea de particule de sare sub formă de aerosoli, permiţând tratarea fără nici o medicamenţie a astmului bronşic.

Interes turistic prezintă numeroasele mărturii ale istoriei şi culturii acestor locuri, între care monumentul închinat erorilor neamului cazuţi pe aceste meleguri în primul război mondial aflat pe Muntele Măgura, în vecinătatea căruia, după 1989 a fost reconstruită Mănăstirea Măgura. Biserica Răducanu este un monument arhitectonic reprezentativ pentru barocul târziu moldovenesc, datând din anul 1664, unde se află mormântul poetului şi cărturarului patriot Costache Negri (1812-1876).

< Înapoi 

Pentru turismul de tratament, staţiunea Slănic-Moldova este renumită pe plan intern şi internaţional datorită factorilor terapeutici deosebiţi şi asezării sale pitoreşti, fiind numită pe drept cuvânt Perla Moldovei. Orasul Slănic-Moldova este aşezat în partea de sud-vest a judeţului Bacău, în Carpaţii Răsăriteni, la altitudinea de 530 m într-o depresiune mărginită de culmi înalte împădurite cu brazi, pe valea râului Slanic, care izvorăşte din muntele Sandru Mare (1639).

Staţiunea Poiana Sărată este situată pe Valea Oituzului, în zonă colinară, la o altitudine de 450 m, la 33 km de municipiul Oneşti, pe drumul naţional spre Braşov. Străjuita de munţii Oituz, într-un cadru natural pitoresc, dispune de 10 izvoare de ape minerale asemănătoare celor de la Slănic-Moldova, fiind cartate cu indicaţie pentru tratarea bolilor reumatismale.

Sărata Băi, în imediata apropiere a municipiului Bacau, constituie un obiectiv revalorificat, cu perspective de dezvoltare, căruia apele minerale existente aici îi conferă însemnate valenţe în tratarea bolilor reumatismale.

Turism de odihnă şi recreere

O altă destinaţie posibilă pentru turismul de odihnă şi recreere o reprezintă oraşul Moineşti.

Atracţii turistice

Mănăstirea Măgura Ocnei

Este situată pe şoseaua Tg. Ocna - Slănic-Moldova. Prima biserică din lemn a schitului a fost construită în 1653 cu hramul Înălţarea Domnului. Ruinată în vremea comuniştilor, după 1990, obştea primelor călugăriţe sosite aici a ridicat din temelie o biserică catedrală şi mai multe clădiri care să asigure o viaţă normală.

Acasă   |   Despre noi   |   Staţiuni   |   Pensiuni   |   Noutăţi   |   Contact