Teritoriul judeţului Bacău, cu un relief variat şi plin de pitoresc, având ca trepte majore versanţii Carpaţilor Orientali şi regiunile deluroase, scăldate de râurile Bistriţa, Trotuş, Siret, Tazlău, Oituz, Caşin şi Slănic, de-a lungul unor încântătoare văi acoperite cu o bogată vegetaţie, constituie un autentic tezaur turistic, cuprinzând staţiuni balneoclimaterice, variate perisaje naturale, monumente istorice şi de artă, case memoriale.

Formele de turism cu ponderea cea mai mare în judeţ sunt cele de tratament, de circulaţie, de odihnă şi de sfârşit de săptămână.

Informaţii generale referitoare la judeţul Bacău

Judeţul Bacău, unul dintre cele 41 de judeţe ale României, este situat în estul ţării şi se întinde pe o suprafaţă de 6.606 km2.

Este traversat de trei cursuri de râuri importante: Siret, Bistriţa, Trotuş. Diversitatea reliefului: câmpii, dealuri, văi , munţi, varietatea formaţiunilor vegetale, gama de culori şi de forme, toate acestea reprezintă frumuseţea acestor meleaguri.

Judeţul Bacău este situat între paralela de 45ș latitudine nordică şi la est de Carpaţii Orientali. De aceea beneficiază de un climat temperat continental.

Din suprafaţa totală 40% este acoperită de păduri şi 55% reprezintă terenuri destinate agriculturii.

Din punct de vedere administrativ, judeţul cuprinde 3 municipii: Bacău, Oneşti, Moineşti, 5 oraşe: Buhuşi, Comăneşti, Dărmăneşti, Târgu Ocna, Slănic-Moldova şi un număr de 79 de comune.

Varietatea peisajului, staţiunile balneare, monumentele istorice şi de artă conferă judeţului Bacău titlul de judeţ-turistic, principalele regiuni turistice fiind: Slănic-Moldova, Poiana-Sărată, Tg. Ocna şi Poiana Uzului.

< Înapoi 

Atracţii turistice

Biserica Răchitoasa

A fost înălţată la 1697 de Ilie Enache-Tifescu, mare spătar. Biserica a fost refăcută în 1739 de egumenul Daniil.
A mai fost reparată în 1836, de egumenul Iacov. Mănăstirea a fost închinată la mănăstirea Vatoped, de la Muntele Athos (Grecia).

Acasă   |   Despre noi   |   Staţiuni   |   Pensiuni   |   Noutăţi   |   Contact